1. marca 2015

Olivový extrakt extra silný



Odkaz: http://swanson.sk/p/376/olivový-extrakt-extra-silný

Olivovník je ako jeden z mála stromov spätý s dlhou históriou ľudstva a vždy predstavoval symbol mieru, múdrosti, čistoty, prosperity a výkonnosti a aj preto sa stal symbolom starovekých olympijských hier, na ktorých víťazi dostávali olivové vence a amforu plnú olivového oleju. Ale ešte významnejšie sú jeho účinky na ľudské zdravie, ktorých sila sa nachádza najmä v listoch tohto stromu, z ktorých extrakt ponúka Swanson aj v extra silnej koncentrácii. 
Každá kapsula extraktu olivových listov obsahuje antioxidačné polyfenoly, ktorých aktívnu zložku predstavuje tzv. Oleuropein a to až v 20% koncentrácii, teda 150 mg Oleuropeinu. Ten pôsobí účinne proti vírusom, retrovírusom, baktériam, parazitom, plesniam a ďalším mikroorganizmom. Taktiež pozitívne vplýva na úpravu vysokého krvného tlaku a pri znižovaní hladiny cholesterolu v krvi. 
Avšak v poslednej dobe sa na látku Oleuropein sústreďuje pozornosť aj v súvislosti s bojom proti rakovine. Prebehli viaceré štúdie, ktoré dokázali spomalenie rastu nádorových buniek (najmä odvodených od leukémie a melanomu) a vo výsledku optimisticky uvádzajú, že „tieto pozorovania povýšili oleuropein z netoxického antioxidantu na účinný protinádorový liek“.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára